fbpx

Com millorar la digestió després de les festes de Nadal

Són aliments que estimulen el fetge i la vesícula biliar com els següents:

Carxofa

Api

Escarola

*Ruca

Endívia

Raves

Germinats de col

Dent de lleó

Tots ells estimulen la secreció d’enzims digestius, per la qual cosa milloren la digestió i afavoreixen el trànsit intestinal.

L’api i les endívies tenen també propietats diürètiques, són especialment bons per a les persones amb hipertensió arterial o retenció de líquids. Es poden menjar crus, amanits amb una vinagreta d’oli d’oliva verge i llimona, o bé es pot fer un brou amb ceba i julivert.

La carxofa és un gran aliment per al fetge. Estimula la *detoxificación hepàtica i té propietats *hepatoprotectoras. A més, és molt rica en fibra prebiòtica com la inulina, que afavoreix el creixement dels bacteris intestinals millorant la salut intestinal.

Les infusions de te verd amb llimona són també un gran aliat per al fetge per les seves propietats antioxidants. Cal tenir present no obstant això que el te porta cafeïna, que és estimulant i ens fa estar més desperts, però també ens pot provocar insomni si ens ho prenem a la tarda o cap al final del dia.

Recordeu que tots els consells són per a un públic generalista. Si sofriu algun tipus de patologia consulteu a un professional que revisi el vostre cas específic.