fbpx

Día Mundial de la Depressió

“ Pensar en positiu”.

La salut emocional és un concepte ampli relacionat amb la manera com ens sentim, pensem o actuem en el nostre dia a dia.

Una bona salut emocional implica un estat de benestar psicològic en què l’individu se sent bé, pot desenvolupar les seves capacitats, afrontar les situacions quotidianes d’estrès sense enfonsar-se, tenir relacions satisfactòries o treballar de manera eficient. Es relaciona, doncs, amb aspectes com estar motivat i tenir energia, seguretat i autoconfiança, o tranquil·litat i autocontrol, entre d’altres.

Podem fixar-nos  i posar l’accent en  el punt  fonamental :  Pensar  “en positiu”. 

PENSAR  EN POSITIU

L’estrès, l’ansietat o la depressió són alguns dels problemes relacionats amb la salut mental més comuns, que poden perjudicar la qualitat de vida.  

Promoure la salut mental positiva és prevenir l’aparició d’aquest tipus de problemes. Les eines per fomentar el benestar i la creativitat són una aposta segura per guanyar implicació i motivació. 

Pensar en positiu vol dir adoptar una actitud mental en la qual esperes resultats bons i favorables.

La positivitat no sempre significa somriure i veure’s content. Aquest concepte tracta la perspectiva general de la vida i de la seva tendència a concentrar-se en tot el que té de bo la nostra existència.

Pensar de manera positiva o negativa no sols pot influir en les nostres decisions, també pot afectar el nostre estat de salut.

Dit d’una altra manera, la gent positiva desenvolupa pensaments que creen i transformen l’energia en realitat. 

El procés consta de tres etapes. La primera es basa en dissenyar i la planificar, La segona etapa en  realitzar les accions I per últim evaluar-nos i  mantenir la continuïtat.

Alguns dels beneficis del pensament positiu són:

Obtenir una millor salut.

Una forta confiança..

Viu una vida més feliç.

Millorar les relacions d’ amistat

Millorar  la gestió de decisions importants.

Taxes més baixes de depressió.

Millorar el  benestar psicològic i físic.

Millorar la salut cardiovascular i menor risc de mort per malaltia cardiovascular.

Millors habilitats per a afrontar les dificultats i els nivells d’estrès.