fbpx

Dia Mundial del Ronyó

Encara que no ho sembli, el 10% de la població mundial sofreix d’alguna #MalaltiaRenal crònica, però no solen adonar-se fins que el problema ja es troba bastant avançat i els únics camins que els queden per transitar és la diàlisi o un trasplantament de ronyó.

El #DiaMundialdelRonyó, va ser creat per a generar consciència perquè es pugui detectar qualsevol patiment en els ronyons de manera precoç i quan encara hi ha temps per a solucionar la situació o per a retardar l’inevitable.

Realment, els #ronyons són el gran filtre del cos que ajuda a rebutjar totes les toxines que produïm o ingerim, per mitjà de l’orina. Si aquest filtre no funciona o s’obstrueix, ens intoxicarem a nivells que poden arribar a ser letals.

Com es pot realitzar una detecció precoç de problemes en els ronyons?

És fàcil, amb un anàlisi de sang i d’orina. Si els ronyons estan treballant com deuen, els nivells llançats per les anàlisis estaran en els seus patrons normals, però si qualsevol es troba fora de rang, és motiu per a realitzar un estudi més a fons.

La #DietaRenal

On es modera al màxim la sal i el greix, a més d’altres aliments i begudes que poden afectar negativament els ronyons. En línies generals la persona haurà de menjar menys proteïnes, moltes més fruites i verdures. A més de reduir els lactis.

Coneixies la funció vital dels ronyons?

.

.

#DiaMundialdelRiñón #Riñón #ronyó #renal